Přihlášení

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Úkoly

Syndikovat obsah

schůzka 17.11.2018

Úkol:

Do 4. tř. včetně 

čerstVé houbY dočistěte nožem od hlíny, listí a jiných důkazů jejich lesního Původu. chcete-lI, opláchněte je (nebo otřete mokrým hadříkem), ale pak je také dokonale osuŠte. houby svisle nakrájejte na plátky, větší kusy napřed rozpulte anebo překrájejte. plátky hub vložte do hrnCe na kOstičky cibule, osolte a posypte kmíNEm; můžete přidat 20 g másla. přiklopte a za občasného míchání nechte podusit. až houby změknou, přideJte kostky brambor a zalijte je litrem Vody. přÍveďte k varu a vařte, aby brambory změkly. stranou si připravte světlou jíšku: na másle za stálého míChání zpěňtE hladkou mouku. na minutu dvě odStavte a pak zalijte 200 ml studené vody. hotovou jíškou zahustěte vývar a povařte patnáCt Až dvacet minut. občas polévku zamíchejte, aby se nepRipAlovala ke dnu.polévku s provařenou jíškou odstavte z ohně a opatrně do ní za stálého míchání vlijte smetanu o pokojové teplotě. dále nevařte. podle chuti dosolte. podávejte ihned.čerstvé houBy dočistěte nožem od hlíny, listí a jiných důkazů jejich lesního původu. chcete-li, oplÁchněte je (nebo otřete moKrým hadříkem), ale pak je také dokonale osŮšte. houby svisle naKrájejTE na plátky, větší kusy napřed RozpultÉ anebo překrájejte.plátky hub vloZte do hrNce na kostičky cibule, osolte a posypte kmínem; můžete přidat 20 g mÁŠla. přiklopte a za občasného míchání nechte podusit. až houby změknou, přideJte kostky braMbor a zalijtÉ je litrem vody. přiveďte k varu a vařte, aby brambory změkly.straNou si připravtE světlou jíšku: na Másle za stálého míchání zpěNtE hlaBkou mOuku. na minutu dvě odstavte a Pak zalijte 200 ml studené vody. hotovou jíškou zahustěte vývar a povaŘtE patnáct aZ Dvacet mÍnut. občas poléVKu zamíchejte, aby se nepřipalOvala ke dnU.

 

Od 5. tř. včetně 

 

1. předehřeju troubu na 180 °c. formu nebo ZapEkací mísu o rozměrech 23 x 33 cm vymažu máslem a dno vyložím Pečicím papírem. v míse smíchám mouku, kypřicí prášek a sůl. v další míse meTlou nEbo elektrickým šlehačem prošlehám 150 g cukru se žloutky, až směs zhoustne, Je jemná a zíSká světlE žlutou barvu. pak do ní jeSVmíchám mléko a vanilkový extrakt. žloutkovou směs opatrně vmíchám do moučné směsi. 2. ve velké míse ušlehám elektrickÝm šlehaCem z bílků sníH. postupně pRidávám 50 g cukru a šlehám dál, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. gumOvou stěrkou vmíchám Do těsta po částech ušlehaný sníh. těsto nalIju do připravené formy a stejnoměrně ho rozetřu. peČŮ 35–45 minut,NEBO až šPejle zapíchnutá do stRedu dortu zůstAne po vytažení čistá. 3. upečený koRpus překlOpím Do zapékacI mísy nebo na tác s vyšším okrajem, sundám peČicí papír a nechám vychladnoŮt. 4. ve džbánku smíchám kondenzované mléko, slazené kondenzované mléko, smetanu a rum. vychladlý korpus propíchám několikrát vidličkou a rovnoměrně ho poliJu mléčnou směsí. snAžím se, aby se mléčná směs dostala i K okrajům korPusu. nechám 30 minut odležet. 5. mezitím si ve velké míse ušlehám smetanu s cukRem na pevnou šlehačku. nasáklý kOrpus buď nechám na tácu, nebo ho opatrně přendám na servírovací talíř, potřu ho šlehačkou a ozdobím opraŽenýmÍ mandlemi. krájím ho na kostky a někdy k němu přidám nakrájené jahody. předehřeju troubu na 180 °c. formu nebo zapékací mísu o rozměrech 23 x 33 cm VymAžu másLem a dno vyložIm pečicím papírem. v míse smíchám mouku, kypřicí prášek a sůl. v další míse metlou nebo elektrickým šlehačem prošlehám 170 g cukru se žloutky, až směs zhoustne a získá světle žLutou barvu. pak do nI ještě vmíchám mléko a vanilkový extrakt. žloutkovou Směs opaTrně vmíchám dO moučné směsi. 2. ve velké míse ušlehám elektrickým šlehačem z bílků sníh. Postupně přidAvám 50 g cukru a šlehám Dál, až se cukr rozpustí a sníh je lesklý a tuhý. gumovou stěrkou vmíchám do těsta po částech ušlehaný sníh. těsto naliju do připravené formy a stejnoměrně ho rozetřu. peču 1989 minutpředehřeju troubu na 180 °c. formu nebo zApékací mísu o roZměrech 23 x 33 cm vymAžu máslem a dno vyložim PIcím papírem. v míse smíchám mouku, kypřicí práŠek a sůl. 


 

Omluvenka: 
Hmyzák
Omluvenka: 
Bílá Vrána

Poslední komentáře

Kdo je nový

Pavouk
Ester

Kdo je online

Momentálně je online 0 uživatelů a 0 hostů.